Her kan du søge artikler

Politik, Politisk historie, Politiker Michael Ruby Politik, Politisk historie, Politiker Michael Ruby

Augusta reddede et forlig med en whisky

Det er vanskeligt - og vel heller ikke rimeligt - at tidsfastsætte det øjeblik, hvor Danmark politisk udviklede soklen for det moderne velfærdssamfund. Det tætteste man kommer på det, er det brede forlig der bliver indgået om natten den 30. januar 1933 i statsminister Thorvald Staunings private hjem i Kanslergade 10 på Østerbro.

Læs mere
Politik, Politiker, Politisk historie Michael Ruby Politik, Politiker, Politisk historie Michael Ruby

Politik kan godt være ret komisk …!

I Ringkøbing-Skjern Kommune bruger vi meget tid på at påvirke regering og Folketing til at forstå hvad vi er optaget af. Det kan være noget svært at tiltrække en regerings opmærksomhed.

Når vi anmoder om et møde med en minister bliver vi ofte mødt med undskyldninger i retning af en tætpakket kalender, aktuelle politiske udfordringer, et akut opstået møde eller måske lidt manglende forståelse for at der faktisk er en verden udenfor Slotsholmen.

Læs mere
Artikler Michael Ruby Artikler Michael Ruby

Ingen ejer vinden …!

Tvindmøllen rejser sig høj og stolt i det flade vestjyske landskab vest for Ulfborg. Den er malet bolchefarvet - og kunne godt minde om noget fra Tintins eventyrlige verden. Det er den ikke. Tvindmøllen er historien om en flok innovative unge mennesker der beslutter sig for at bygge en vindmølle for at producere billig og uafhængig strøm.

Læs mere
Artikler Michael Ruby Artikler Michael Ruby

1. maj på Laugesens Have, 2006-2015

Jeg har deltaget i 1. maj møder siden 1985. Traditionen går helt tilbage til 1889, hvor 1. maj blev etableret som arbejderbevægelsens internationale kampdag. Dengang markerede det 100 året for den franske revolution i 1789.

Læs mere
Artikler Michael Ruby Artikler Michael Ruby

Å-stedet

Historien om en å - og de mennesker der gennem tiden har haft interesse i åen. Vandløb har gennem historien været genstand for mange interesser og således også konflikter. Skjern Å er ingen undtagelse. Åens kolde vand har ydermere været den direkte årsag til en dansk konges død.

Læs mere
Artikler, Lokal historie Michael Ruby Artikler, Lokal historie Michael Ruby

N. P. Mols i Søndervig

Hvis man går en tur i det turistprægede Søndervig, kan man pludselig møde en statue - en obelisk. Statuen virker som et komplet fejlplaceret fremmedelement mellem alle de udlejede sommerhuse i klitlandskabet - ca. 500 meter syd for det pulserende Søndervig.

Læs mere
Artikler, Lokal historie Søren Elbæk Artikler, Lokal historie Søren Elbæk

Ludvig Mylius-Erichsen (1872-1907)

Lige inden man kører ind i gågaden i Ringkøbing fra øst, møder man en statue af Ludvig Mylius-Erichsen på et lille beskedent torv. Mylius-Erichsen fylder ikke meget i den daglige tale mellem mennesker i Ringkøbing. Det er som om borgerne ikke helt har forstået hvorfor der er rejst en statue af den kendte polarforsker lige der - midt mellem hverdagens mange gøremål og ligegyldigheder.

Læs mere
Artikler Søren Elbæk Artikler Søren Elbæk

Fællesløshed

Hundredetusindvis af mennesker i fællesskaber
samlet fordi vi vil ligne

være som andre og blive som os selv
se os selv vokse - selv om vi er ufattelig små

Læs mere….

Læs mere
Artikler Michael Ruby Artikler Michael Ruby

Kaj Munk i Vestjylland

Kaj Munk (1898-1944) er født i Maribo. Begge hans forældre døde indenfor Kajs første fem leveår - og Kaj blev adopteret af moderens kusine og hendes mand, Peter Munk. Kaj fik her sit efternavn.

Læs mere
Artikler Michael Ruby Artikler Michael Ruby

Finn Søeborg - en meget alvorlig humorist ..!

Jeg læste min første bog, da jeg var 13 år gammel. Det var Finn Søeborgs debutroman fra 1950, Sådan er der så meget”. Romanen er en sylespids kommentar til det offentlige bureukrati der allerede dengang var velkendt i det offentlige. Det afstedkom ofte uheldige situationer for den helt almindelige borger. I værste fald afstedkom det tragiske omstændigheder og konsekvenser for helt almindelige mennesker.

Læs mere
Artikler Michael Ruby Artikler Michael Ruby

Holmsland Klit

Holmsland er en moræneø fra næstsidste istid - Saale istiden - som endte for ca. 128.000 år siden. Området ligger yderst mod vest som en del af Skovbjerg Bakkeø - som med sine 1500 km2 er den største bakkeø i Danmark. Bakkeøen udgør et område mellem Holstebro i nord, Herning i øst og Skjern i syd. Højeste punkt er Tihøje og Trehøje vest for Vildbjerg - som er henholdsvis 110 og 100 meter over havet.

Læs mere
Artikler Michael Ruby Artikler Michael Ruby

En lige linje mellem Blicher og Bornholm …!

I juni hvert år afholdes Folkemødet på Bornholm. Siden 2011 har Folkemødet tiltrukket alt hvad der kan krybe og kravle af politikere, journalister, politiske kommentatorer, public-service bureauer, kommunikationstjenester og - nå, ja såmænd også borgere henført til kategorien - folket!

Læs mere
Artikler Michael Ruby Artikler Michael Ruby

Hvad er det lige der er - med den løve …?

Da jeg gik i skole var historietimerne ikke de gyldne timer. Jeg synes det fremstod noget støvet og når man er en knægt på 12 år - med huller på knæene og snot i næsen, så er stenalder og istid ikke lige det der retter op på hverken det ene eller det andet.

Læs mere
Artikler Michael Ruby Artikler Michael Ruby

En lille historie fra et lille kursuscenter i en lille afkrog af Danmark en kold forårsdag i april i 2022

Det er en ganske almindelig onsdag på kursuscentret Laugesens Have i Vestjylland. Solen skinner på en råkold forårsdag i april. Der er ankommet en del gæster og der drikkes kaffe i alle hjørner af centret. En foredragsholder vandrer hvileløst frem og tilbage. Han er nervøs for det oplæg han skal holde om 10 minutter inde i mødelokalet.

Læs mere